Vaasankatu 6
00500 Helsinki
www.vegemesta.com
Gastronauttimme ovat tällä kertaa perehtyneet eettiseen pikaruokaan. Henkilöille jotka blogistejamme yhtään tuntevat, tuskin tulee yllätyksenä, että kirjoitusvastuu tämänkertaisesta ravintolasta on annettu Oulunkylän Frank Papalle eli herra TKK:lle. Viiltävää analyysia s'il vous plait nönnönnöö oui.
Mielessäsi saattaa olla rasvainen-epäterveellinen-mutta-niin-hyvä-roskaruoka eli ns. pikaruoka, kun olet painanut pitkää päivää toimistolla facebookatessa tai työmaalla röökiä poltellessa. Tällöin tällä ”kaloripläjäyksellä” on vain primitiivinen tarkoitus tyydyttää ihmisjätteen energiavaje. Kun kahden pullan puoliskon väliin istutetaan jauhelihapihvi, juustoa, majoneesia ym. vulgaarin ja joskus vähintäänkin epäilyttävän näköistä eturauhasmäskiä, mmm… kyllä mies nauttii. Tämä siis aikaa ennen kuin julkkikset ja muotilehdet ovat alkaneet vannoa kasvisruuan nimeen. Kasvisruuan puolestapuhujat kertovat sen olevan ekologista ja vähintäänkin pelastavan maailman pahalta ruuan massatuotannolta, missä sikojen ja muiden farmieläinten ihmi…eläinoikeuksia riistetään törkeästi. Kyllä sialla tulee olla oikeus siinä missä ihmiselläkin...
Jos nyt rehellisiä ollaan niin faktahan on, että lihakilon (härkää, sikaa, aasia, paviaania jne.) tuottaminen kuluttaa energiaa enemmän kuin kilo jäävuorisalaattia. Se, että nämä kaksi tuotetta ovat millään tavalla vertailu kelpoisia, on mielestäni vähintäänkin kyseenalaista. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta itse olen aina kuullut vain puhuttavan, että kasviksia on ekologisesti halvempi tuottaa, mutta sitä ei koskaan ole skaalattu lihan sisältämään energiamäärään. Empiiriset tutkimukset ovat osoittaneet, että kiinteänvedensyöjät painavat harvoin yli 80kg, toisin kuin horisontaalisesti haasteelliset ihmiset, jotka vetävät lihaa alas kurkusta. Tapauksia normaalijakauman ulkopuolella toki on, mutta tilastollisesti tällä ei ole juurikaan merkitystä.

Mutta koska periaatteena on kokeilla kaikkea,


Vegemestan arvosteluun palatakseni, hampurilainen oli hyvää ja voisinkin kuvitella itseni joku toinen kerta kokeilemassa jotain muuta listan tuotetta. Miinuksia tuo jo mainittu Fazerin puikula, mutta myös hinta. Sillä missä mäkkärissä koko läskiannoksen hinta on 6€, niin Vegemestassa samalla hinnalla saat pelkän hampurilaisen, jonka kokoluokka on hivenen alempi kuin Hesen kanahampurilaisessa. En rehellisesti osaa sanoa mitkä ovat hampurilaisen todelliset valmistuskustannukset ja siitä saatavat katteet, mutta tämän hintaisena Vegemestan tuotteet tuskin tulevat koskaan suuremman kansanryhmän suosioon vaan pysyvät ennemmin sille asetetulla paikalla eli erikoisruokaravintolana. Kaikki edellä mainitut seikat huomioon ottaen Vegemestan on tyytyminen Työmaan Tohtorilta annettuihin 2,5 kakkosneloseen.

Loppussa palataan vielä TKK:n miehen jo esittelemään palstaan "Asia mikä todella kiertää mun rattaita", vol. 2: On sinänsä ihan ok ja jopa tavanomaista, että kun sinulla on kahvila tai ravitsemusliike kadun varrella, niin sijoitat ikkunan ääreen korkean ns. baaripöydän. Tila-logistiikan kannalta tämä on järkevää, koska tällöin ihmiset voivat paremmin syödä myös seisoaltansa, milloin nämä kuluttavat vähemmän liikkeen neliöitä ja uusille typeryk… maksaville asiakkaille jää enemmän tilaa. Luovana vittuiluna otan päätöksen sijoittaa normaalikokoiset tuolit 130cm korkean pöydän eteen, jolloin jopa Helsingin Sanomien selailusta tulee yhtä vaivalloista, kuin kaktuksen ulostamisesta.
Lörts.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti